Ořechovo-mandlová srdíčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
250 g cukr
1 ks vejce
1 ks žloutek
1 balíček vanikový cukr
120 g mleté mandle
120 g mleté lískové oříšky
poleva
1 ks bílek
120 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozmícháme vejce a žloutek. Přidáme sypké ingredience - mouku, cukr, vanilkový cukr, mleté ořechy a mandle. Vypracujeme v hladké těsto, které necháme 1 hodinu odležet v chladničce.

  2. Z těsta vyválíme plát 5 mm silný a vykrojíme srdíčka (nebo tvary dle vašeho výběru). Ořechovo-mandlová srdíčka dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého postupně vmícháváme moučkový cukr. Bílkovým sněhem potřeme srdíčka a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 12 minut (podle druhu trouby).

  4. Ořechovo-mandlová srdíčka podáváme jako klasické cukroví při různých příležitostech (nejen o Vánocích).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy