Orlický mletý řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 4 lžíce mléko 1 ks cibule 1 ks houska 1 lžička rajčatový protlak 1 lžička hladká mouka olej na smažení 120 g rybí filé 200 g vepřové maso 120 g sýr eidam podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř trojobal vejce strouhanka hladká mouka
Postup Orlický mletý řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso, sýr a rybí filé semeleme. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme je v mléce. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
Do semletého masa přidáme rozmočenou housku, rajčatový protlak, cibuli, hladkou mouku a podle chuti směs okořeníme solí, pepřem a paprikou. Směs vymícháme v těsto. Masovou hmotu rozdělíme na díly, ze kterých tvarujeme oválné placičky.
Připravíme si trojobal a řízečky jednotlivě v trojobalu. Orlické mleté řízky smažíme zvolna z obou stran do zlatočervené barvy.
Orlické mleté řízky podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo hranolky. Můžeme je doplnit omáčkami a zeleninovými saláty.