Orlický řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
olej
sůl
2 ks vejce
strouhanka
1 dl mléko
mletý pepř
2 ks vejce natvrdo
1 kg vepřový bok
200 g měkký salám
na obalení
2 ks vejce
strouhanka
4 lžíce mléko
10 dkg sýr
hladká mouka
Postup Orlický řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Vykostěný vepřový bůček umeleme a ochutíme pepřem a solí. Vše promícháme. Přidáme vejce rozšlehaná v mléce, zahustíme trochou strouhanky a znovu důkladně promícháme. Směs na orlický řízek dáme na 2 hodiny do chladničky.
Pak ze směsi na pomoučněném prkénku tvoříme placičky. Do středu každé placičky položíme kolečko salámu a dílek vejce natvrdo. Placičku přeložíme a okraje pevně přitiskneme. Takto připravené řízky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem, ve strouhaném sýru a nakonec ve strouhance.
Orlické řízky smažíme v horkém oleji z obou stran dozlatova.
Zlatavé orlické řízky podáváme s bramborovou kaší.