Orlický řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce strouhanka 1 dl mléko mletý pepř 2 ks vejce natvrdo 1 kg vepřový bok 200 g měkký salám na obalení 2 ks vejce strouhanka 4 lžíce mléko 10 dkg sýr hladká mouka
Postup Orlický řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Vykostěný vepřový bůček umeleme a ochutíme pepřem a solí. Vše promícháme. Přidáme vejce rozšlehaná v mléce, zahustíme trochou strouhanky a znovu důkladně promícháme. Směs na orlický řízek dáme na 2 hodiny do chladničky.
Pak ze směsi na pomoučněném prkénku tvoříme placičky. Do středu každé placičky položíme kolečko salámu a dílek vejce natvrdo. Placičku přeložíme a okraje pevně přitiskneme. Takto připravené řízky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem, ve strouhaném sýru a nakonec ve strouhance.
Orlické řízky smažíme v horkém oleji z obou stran dozlatova.
Zlatavé orlické řízky podáváme s bramborovou kaší.