Ošizená mexická polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
30 g celer
1 ks chilli paprička
100 g fazole bílé
8 ks rajčata sušená
8 ks rajčata třešňová
100 g červené fazole
2 ks hovězí bujon
150 g parmská šunka
100 g mražená kukuřice
podle chuti
cibule krájená nadrobno

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme červené (větší) a bílé (menší) fazole na několik hodin (dohromady tak jedno 200 g balení). Fazole dáme vařit, a postupně přidáváme kousek celeru (100 g), cibuli (1 střední) a česnek (4 stroužky) pokrájené na kostičky.

  2. Základ mexické polévky necháme chvíli povařit, poté přidáme několik sušených a několik cherry rajčat pokrájených na plátky, 1 chilli papričku (na kolečka), dva hovězí bujóny.

  3. Nakonec do polévky přidáme trochu mražené kukuřice a několik plátků parmské šunky (pršutu) pokrájených na nudličky. Uváděné poměry ingrediecí jsou cca na max 2,5 litru vody.

  4. Ošizenou mexickou polévku podáváme se zakysanou smetanou a kapkou tabasca nebo čínské pálivé omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy