Ošizená mexická polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 30 g celer 1 ks chilli paprička 100 g fazole bílé 8 ks rajčata sušená 8 ks rajčata třešňová 100 g červené fazole 2 ks hovězí bujon 150 g parmská šunka 100 g mražená kukuřice podle chuti cibule krájená nadrobno
Postup Ošizená mexická polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Namočíme červené (větší) a bílé (menší) fazole na několik hodin (dohromady tak jedno 200 g balení). Fazole dáme vařit, a postupně přidáváme kousek celeru (100 g), cibuli (1 střední) a česnek (4 stroužky) pokrájené na kostičky.
Základ mexické polévky necháme chvíli povařit, poté přidáme několik sušených a několik cherry rajčat pokrájených na plátky, 1 chilli papričku (na kolečka), dva hovězí bujóny.
Nakonec do polévky přidáme trochu mražené kukuřice a několik plátků parmské šunky (pršutu) pokrájených na nudličky. Uváděné poměry ingrediecí jsou cca na max 2,5 litru vody.
Ošizenou mexickou polévku podáváme se zakysanou smetanou a kapkou tabasca nebo čínské pálivé omáčky.