Otavské barevné fazole recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 3 ks cibule 1 špetka bazalka 1 špetka šalvěj 1 špetka oregano 4 lžíce slunečnicový olej 250 g kuřecí prsa 0.5 ks červená paprika 1 lžíce sójová omáčka 0.5 ks zelená paprika 1 konzerva červené fazole 1 lžička gulášové koření 1 konzerva sterilovaná kukuřice 2 konzervy bílé fazole 1-2 dl pikantní kečup 1 špetka mletá pálivá paprika 0.5 ks oranžová paprika 250 g uzená vepřová plec
Postup Otavské barevné fazole recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, stejně tak uzené plecko. Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky.
Na zpěněnou cibuli na oleji dáme kuřecí maso (prsa), rychle orestujeme, přidáme uzené plecko a nadrobno nakrájený česnek. Když je kuřecí maso měkké, přidáme papriky (červená, oranžová, zelená). Mícháme, až papriky ztratí tuhost, můžeme i mírně podlévat. Když je vše hotové, přidáme 2 konzervy bílých fazolí, konzervu červených fazolí a konzervu kukuřice. Vůbec nevadí, když jsou fazole v tomatě nebo v chilli. Vše smícháme, přidáme podle chuti kečup, chilli nebo pálivou papriku, gulášové koření a po špetce suché bazalky, šalvěje, oregana nebo yzopu, koření rozemneme. Dochutíme sójovou omáčkou. Necháme chvilku vše převařit a je hotovo.
K otavským barevným fazolím je dobrá směs ledového salátu, mrkve a červených paprik. Vše pokrájíme a můžeme zakápnout olivovým olejem.
Připravené otavské barevné fazole a zeleninu dáme na nahřátou tortilu, zabalíme a jíme. Není-li tortilla, dobré jsou bramborové placky (ještě teplé z trouby).
Fazole se dají také připravit tradičně. Namočit, uvařit a pak vložit do pánve či kastrolu. Trvá to déle.