Otmetník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrnek olej 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 ks prášek do pečiva 2 hrnky polohrubá mouka 1 kg kysané zelí 40-50 dkg uzená krkovice podle chuti 5-10 stroužků česnek 1 lžíce majoránka 2 lžíce vegeta
Postup Otmetník recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme. Krkovici podle potřeby ještě očistíme a nakrájíme ji na kostičky.
Vyšší plech vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 225 °C.
Do zelí vmícháme olej s mlékem. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, vejce, krkovici a česnek. Směs ochutíme vegetou a majoránkou a důkladně promícháme. Pak ji přeložíme na připravený plech.
Připravený otmetník pečeme v dobře vyhřáté troubě (225 stupňů) asi 50 - 55 minut.
Upečený jej nakrájíme a můžeme podávat.