Otrubový chleba na plech bez mouky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 1 lžíce dýňová semínka 1 lžíce drcený kmín 1 lžíce sezamové semínko 0 balíčků kypřící prášek do pečiva 4 lžíce pšeničné otruby 2 lžíce slunečnicové semínko 1 lžíce lněné semínko 4 lžíce ovesné otruby 200 g bílý jogurt (3,5 % tuku) podle chuti mořská sůl s bylinkami
Postup Otrubový chleba na plech bez mouky recept
Postup přípravy receptu
-
Plynovou troubu rozehřejeme na 180 °C. V míse smícháme všechny suché přísady - otruby, semínka, prášek do pečiva, koření a trochu soli. Sůl přidáme podle chuti. Dále přidáme jogurt, vejce a vše promícháme.
Do těsta můžeme použít i další semínka. Pro výraznější chuť lze přidat třeba i trochu sušeného česneku nebo různé sušené bylinky a koření. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme do obdélníku o výšce asi 0,5 cm. Záleží na velikosti plechu.
Otrubový chleba pečeme 17 - 20 minut ve střední poloze trouby. Po upečení obrátíme na suchou utěrku, stáhneme pečicí papír a necháme vypotit a vychladnout.
Otrubový chleba na plech bez mouky chutná výborně třeba s pomazánkou z makrely. Čerstvý chléb s horkým čajem s citronem také nemá chybu. Chléb můžeme potom zmrazit v mikrotenovém sáčku. Po vyjmutí je do pár minut vláčný jako čerstvý.