Otrubový chleba na plech bez mouky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
1 lžíce dýňová semínka
1 lžíce drcený kmín
1 lžíce sezamové semínko
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
4 lžíce pšeničné otruby
2 lžíce slunečnicové semínko
1 lžíce lněné semínko
4 lžíce ovesné otruby
200 g bílý jogurt (3,5 % tuku)
podle chuti
mořská sůl s bylinkami

Postup přípravy receptu

  1. Plynovou troubu rozehřejeme na 180 °C. V míse smícháme všechny suché přísady - otruby, semínka, prášek do pečiva, koření a trochu soli. Sůl přidáme podle chuti. Dále přidáme jogurt, vejce a vše promícháme.

  2. Do těsta můžeme použít i další semínka. Pro výraznější chuť lze přidat třeba i trochu sušeného česneku nebo různé sušené bylinky a koření. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme do obdélníku o výšce asi 0,5 cm. Záleží na velikosti plechu.

  3. Otrubový chleba pečeme 17 - 20 minut ve střední poloze trouby. Po upečení obrátíme na suchou utěrku, stáhneme pečicí papír a necháme vypotit a vychladnout.

  4. Otrubový chleba na plech bez mouky chutná výborně třeba s pomazánkou z makrely. Čerstvý chléb s horkým čajem s citronem také nemá chybu. Chléb můžeme potom zmrazit v mikrotenovém sáčku. Po vyjmutí je do pár minut vláčný jako čerstvý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy