Ovesné knedlíčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks vejce
3 ks jablko
1 lžíce med
1 lžička mletá skořice
200 ml zakysaná smetana
2 hrstě mandlové lupínky
200 g ovesné vločky
250 g tvaroh v alobalu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme vařit vodu do velkého hrnce

  2. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a v misce smícháme s tvarohem a vajíčkem. Vytvoříme kuličky velikosti pingpongových míčků

  3. Vhodíme do vařící vody a povaříme cca 1 - 2 minuty. Poté pomocí cedníku vylovíme a ihned servírujeme

  4. Ovoce zvolíme dle vlastních preferencí. Zde jsme si předem připravili podušená jablka, která se připravují tím způsobem, že zbavíme jablka slupky a jadřinců, nakrájíme na kostičky a minutu podusíme v rendlíku. Odstavíme, zamícháme s medem a skořicí

  5. Hotové knedlíčky podáváme například se zakysanou smetanou či bílým jogurtem, ovocem a mandlovými lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!