Ovíněné hovězí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 1 ks cibule 0.5 kostky masox 1 dl bílé víno 2 lžičky hladká mouka 1 hrst sušené houby 3 lžíce smetana na vaření 500 g vařené hovězí maso podle chuti hořčice citronová šťáva mletá pálivá paprika strouhaný muškátový oříšek papriková vegeta podle potřeby voda na ozdobu petrželka kudrnka
Postup Ovíněné hovězí recept
Postup přípravy receptu
-
Namočíme si sušené houby, uvaříme je a pokrájíme na drobné kousky.
Uvařené hovězí maso z polévky nakrájíme na tenké plátky, jemně je potřeme hořčicí a po obou stranách opečeme na másle.
Vyndáme je na talíř a na másle po opékání osmahneme cibuli a spolu s nakrájenými houbami orestujeme. Hovězí plátky dáme zpět, dáme trochu muškátového oříšku, špetku červené pálivé papriky, poprášíme moukou, zalijeme vínem a vodou, přidáme masox a asi půl hodiny povaříme. Přimícháme smetanu, necháme jen přejít varem. Dochutíme vegetou a citronovou šťávou.
Ovíněné hovězí podáváme s vařenými kolínky, makaróny nebo jinými těstovinami a na talíři posypeme petrželkou.