Ovíněné hovězí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 ks cibule
0.5 kostky masox
1 dl bílé víno
2 lžičky hladká mouka
1 hrst sušené houby
3 lžíce smetana na vaření
500 g vařené hovězí maso
podle chuti
hořčice
citronová šťáva
mletá pálivá paprika
strouhaný muškátový oříšek
papriková vegeta
podle potřeby
voda
na ozdobu
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme si sušené houby, uvaříme je a pokrájíme na drobné kousky.

  2. Uvařené hovězí maso z polévky nakrájíme na tenké plátky, jemně je potřeme hořčicí a po obou stranách opečeme na másle.

  3. Vyndáme je na talíř a na másle po opékání osmahneme cibuli a spolu s nakrájenými houbami orestujeme. Hovězí plátky dáme zpět, dáme trochu muškátového oříšku, špetku červené pálivé papriky, poprášíme moukou, zalijeme vínem a vodou, přidáme masox a asi půl hodiny povaříme. Přimícháme smetanu, necháme jen přejít varem. Dochutíme vegetou a citronovou šťávou.

  4. Ovíněné hovězí podáváme s vařenými kolínky, makaróny nebo jinými těstovinami a na talíři posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy