Pagáčiky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 dl olej 1 lžíce sůl 3 ks brambory 3 dl mléko 1 kostka droždí 0 kg hladká mouka 1 ks tuk na pečení na potření 1 ks vejce
Postup Pagáčiky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Z trochy vlažného mléka, trošky mouky a droždí uděláme kvásek.
Poté přidáme ke kvásku hladkou mouku, zbytek mléka, olej, 1/2 tuku na pečení, sůl a necháme těsto vykynout. Do vykynutého těsta nastrouháme vařené brambory a druhou půlku tuku na pečení a těsto propracujeme. Těsto skládáme jako listové těsto (dvakrát).
Poté těsto vyválíme a vykrajujeme malé pagáčiky - kulatá formička průměr asi 4 cm. Připravené pagáčiky vyskládáme na plech s pečícím papírem a pečivo potřeme rozšlehaným vejcem.
Pagáčiky pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě při 180 °C.
Pagáčiky po vychladnutí podáváme jako výbornou chuťovku k pivu nebo vínu.