Pajfálský knedlík z ubrousku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 1 ks vejce 60 g máslo 1 ks žloutek 1 l smetana 250 g houska 120 g hrubá mouka 20 g máslo na potření ubrousku 10 g strouhanka na posypání ubrousku podle chuti sůl máslo strouhaná kůrka z housek
Postup Pajfálský knedlík z ubrousku recept
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpustíme slaninu, přidáme na kostičky nakrájené housky, promícháme a dáme vychladnout. Po vychladnutí zalijeme mlékem.
V míse si umícháme máslo s vejcem a žloutkem a osolíme. Poté do mísy vložíme namočené housky se slaninou, přidáme hrubou mouku a vše dobře promícháme.
Dostatečně velký ubrousek navlhčíme, potřeme změklým máslem a posypeme strouhankou.
Do připraveného ubrousku vložíme těsto, nahoře shrneme a převážeme motouzem. Vložíme do vroucí vody a vaříme 60 minut. V polovině vaření knedlík otočíme.
Uvařený pajfálský knedlík z ubrousku nakrájíme silnou nití, polijeme máslem a posypeme strouhanou kůrou z housek. Pajfálský knedlík můžeme podávat s kančím na šípkové.