Pájův katův šleh recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks paprika 2 ks cibule 2 ks feferonky 0 lžic sójová omáčka 250 g vepřová plec 1 díl mletá sladká paprika 0 lžic worcesterská omáčka 1 díl mletá pálivá paprika podle chuti sůl tymián kečup grilovací koření mletý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Pájův katův šleh recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule nakrájíme na větší půl kolečka, maso na nudličky nebo menší kostky.
Cibuli osmahneme na rozpáleném olivovém oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme maso a řádně osmažíme. Během smažení maso okořeníme mletou paprikou. Dáme sladkou i pálivou v poměru 1:1. Pepřem, kterým nešetříme, a přidáme trochu worcesterské a sójové omáčky. Promícháme, přilijeme vodu a dusíme asi 5 minut.
Feferonky očistíme a nakrájíme nadrobno. Lze jich použít méně i více podle chuti. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky a spolu s feferonkami přidáme do pánve. Po přidání papriky vše okořeníme grilovacím kořením a tymiánem. Průběžně doléváme vodu a dusíme dalších 20 minut, nebo dokud není vše měkké. Směs dochutíme trochou kečupu a solí. V případě, že je směs příliš řídká, necháme ji trochu zredukovat, případně zahustíme moukou.
Pájův katův šleh podáváme s rýží nebo hranolky.