Palačinkový slaný dortík recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 2 ks vejce 1/2 l mléko 3 ks cibule 1 kostka masox 200 g hladká mouka 1 lžička hladká mouka kari koření 150 g strouhaný sýr mletý černý pepř máslo na vymazání 400 g vařené hovězí maso
Postup Palačinkový slaný dortík
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, vajec a mléka připravíme těstíčko, ze kterého upečeme 10 kusů palačinek o průměru velikosti kulaté zapékací mísy. Cibuli oloupeme a vložíme do vroucí vody s masovou kostkou. Uvaříme doměkka a necháme okapat
Připravíme si náplň. Studené vařené hovězí maso umeleme spolu s cibulí na jemno. Osolíme a ochutíme kořením. Potom ho na oleji orestujeme, zaprášíme moukou a podle potřeby zředíme vývarem tak, aby vznikla hustá kaše
Zapékací mísu vytřeme máslem. Každou palačinku mažeme masovou náplní a vršíme do mísy na sebe. Končíme nenamazanou palačinkou
Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme do něho naplněnou mísu a přikryjeme pokličkou. Zvolna vaříme asi 30 minut. Mezitím si jemně nastrouháme tvrdý sýr
Prochladlý palačinkový dortík vyklopíme na velký talíř a hustě posypeme sýrem. Krátce zapečeme v mikrovlnné troubě
Jakmile se pokrm dostatečně prohřeje a sýr se rozpustí, ihned podáváme. Vhodnou přílohou k masovému palačinkovému dortu je čerstvá zelenina.