Palačinkový slaný dortík recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
2 ks vejce
1/2 l mléko
3 ks cibule
1 kostka masox
200 g hladká mouka
1 lžička hladká mouka
kari koření
150 g strouhaný sýr
mletý černý pepř
máslo na vymazání
400 g vařené hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vajec a mléka připravíme těstíčko, ze kterého upečeme 10 kusů palačinek o průměru velikosti kulaté zapékací mísy. Cibuli oloupeme a vložíme do vroucí vody s masovou kostkou. Uvaříme doměkka a necháme okapat

  2. Připravíme si náplň. Studené vařené hovězí maso umeleme spolu s cibulí na jemno. Osolíme a ochutíme kořením. Potom ho na oleji orestujeme, zaprášíme moukou a podle potřeby zředíme vývarem tak, aby vznikla hustá kaše

  3. Zapékací mísu vytřeme máslem. Každou palačinku mažeme masovou náplní a vršíme do mísy na sebe. Končíme nenamazanou palačinkou

  4. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme do něho naplněnou mísu a přikryjeme pokličkou. Zvolna vaříme asi 30 minut. Mezitím si jemně nastrouháme tvrdý sýr

  5. Prochladlý palačinkový dortík vyklopíme na velký talíř a hustě posypeme sýrem. Krátce zapečeme v mikrovlnné troubě

  6. Jakmile se pokrm dostatečně prohřeje a sýr se rozpustí, ihned podáváme. Vhodnou přílohou k masovému palačinkovému dortu je čerstvá zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!