Palačinky s jahodovo-smetanovou náplní recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 - 2 ks vejce 250 ml mléko 2 ks bílek 1 hrst jahody 1 lžíce med 1 špetka cukr krupice 160 - 200 g hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana tuk na smažení
Postup Palačinky s jahodovo-smetanovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nalijeme mléko, přidáme rozklepnutá vejce a špetku soli. Přisypeme prosátou hladkou mouku
Těsto na palačinky pomocí metličky dobře rozšleháme. Hotové těsto necháme 10 minut odstát. Palačinky smažíme na nepřilnavé pánvi s nízkým okrajem. Pánev před každým smažením zlehka potřeme olejem a vytřeme papírovým ubrouskem. Každou palačinku smažíme do jemně zlatavé barvy po obou stranách
Mezitím si připravíme smetanovo-jahodovou náplň. Smetanu vyklepneme do mísy a přidáme lžíci medu. Jahody očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Nakrájené jahody přimícháme ke smetaně. Nakonec náplň odlehčíme do tuha našlehanými bílky. Vmícháváme je opatrně - nadzvedáváním vařečkou
Každou palačinku potřeme smetanovo-jahodovou náplní a srolujeme, nebo přehneme na trojúhelníčky
Palačinky se smetanovo-jahodovou náplní ihned servírujeme. Hotové palačinky zdobíme medem, čerstvými jahodami a lístkem máty.