Palačinky s jahodovo-smetanovou náplní recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 - 2 ks vejce
250 ml mléko
2 ks bílek
1 hrst jahody
1 lžíce med
1 špetka cukr krupice
160 - 200 g hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nalijeme mléko, přidáme rozklepnutá vejce a špetku soli. Přisypeme prosátou hladkou mouku

  2. Těsto na palačinky pomocí metličky dobře rozšleháme. Hotové těsto necháme 10 minut odstát. Palačinky smažíme na nepřilnavé pánvi s nízkým okrajem. Pánev před každým smažením zlehka potřeme olejem a vytřeme papírovým ubrouskem. Každou palačinku smažíme do jemně zlatavé barvy po obou stranách

  3. Mezitím si připravíme smetanovo-jahodovou náplň. Smetanu vyklepneme do mísy a přidáme lžíci medu. Jahody očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Nakrájené jahody přimícháme ke smetaně. Nakonec náplň odlehčíme do tuha našlehanými bílky. Vmícháváme je opatrně - nadzvedáváním vařečkou

  4. Každou palačinku potřeme smetanovo-jahodovou náplní a srolujeme, nebo přehneme na trojúhelníčky

  5. Palačinky se smetanovo-jahodovou náplní ihned servírujeme. Hotové palačinky zdobíme medem, čerstvými jahodami a lístkem máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!