Pampelišková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 2 ks žloutek 1 ks cibule 1 kelímek smetana sůl a pepř 1 l voda nebo vývar 1 hrst pampeliškové listy květy pampelišek nebo sedmikrásek
Postup Pampelišková polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme, poté podusíme na másle. Přidáme pampeliškové listy, zalijeme vodou nebo vývarem, okořeníme a přivedeme k varu
Když už jsou pampeliškové lístky rozvařené, můžeme je ještě rozmixovat a pak do polévky vlijeme opatrně za stálého míchání smetanu, ve které jsme si rozmíchali žloutky. Pak za stálého míchání polévku chviličku vaříme na mírném ohni do zhoustnutí
Nakonec pampeliškovou polévku ozdobíme jarními kvítky (buď pampelišek nebo sedmikrásek).