Pampelišková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 ks žloutek
1 ks cibule
1 kelímek smetana
sůl a pepř
1 l voda nebo vývar
1 hrst pampeliškové listy
květy pampelišek nebo sedmikrásek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme, poté podusíme na másle. Přidáme pampeliškové listy, zalijeme vodou nebo vývarem, okořeníme a přivedeme k varu

  2. Když už jsou pampeliškové lístky rozvařené, můžeme je ještě rozmixovat a pak do polévky vlijeme opatrně za stálého míchání smetanu, ve které jsme si rozmíchali žloutky. Pak za stálého míchání polévku chviličku vaříme na mírném ohni do zhoustnutí

  3. Nakonec pampeliškovou polévku ozdobíme jarními kvítky (buď pampelišek nebo sedmikrásek).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!