Pančurán sabdží pro vegetariány recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 150 g máslo 3 ks cuketa 3 ks mrkev 1 ks květák 2 dl smetana ke šlehání 2 lžičky koření pančurán 2 lžičky sušené listy řeckého sena
Postup Pančurán sabdží pro vegetariány recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Použijeme větší cukety i mrkve. Zeleninu s trochou másla zapečeme v troubě.
Mezitím si připravíme směs pančurán. Vezmeme černou hořčici, římský kmín, řecké seno, fenykl a kalindží a krátce nasucho vše orestujeme na pánvi, ale nespálit. Poté tuto směs umeleme.
V hrnci rozehřejeme kousek másla a necháme na něm krátce zpěnit 2 čl této směsi, poté přidáme 2 čl sušených listů řeckého sena, promícháme a vzápětí přilijeme 2 dl smetany. Krátce povaříme s kořením, smícháme s upečenou zeleninou a osolíme a voňavé sabdži je hotové.
Pančurán sabdží pro vegetariány podáváme s brambory, rýží nebo těstovinami. Řecké seno můžeme nahradit petrželkou.