Pančurán sabdží pro vegetariány recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
150 g máslo
3 ks cuketa
3 ks mrkev
1 ks květák
2 dl smetana ke šlehání
2 lžičky koření pančurán
2 lžičky sušené listy řeckého sena

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Použijeme větší cukety i mrkve. Zeleninu s trochou másla zapečeme v troubě.

  2. Mezitím si připravíme směs pančurán. Vezmeme černou hořčici, římský kmín, řecké seno, fenykl a kalindží a krátce nasucho vše orestujeme na pánvi, ale nespálit. Poté tuto směs umeleme.

  3. V hrnci rozehřejeme kousek másla a necháme na něm krátce zpěnit 2 čl této směsi, poté přidáme 2 čl sušených listů řeckého sena, promícháme a vzápětí přilijeme 2 dl smetany. Krátce povaříme s kořením, smícháme s upečenou zeleninou a osolíme a voňavé sabdži je hotové.

  4. Pančurán sabdží pro vegetariány podáváme s brambory, rýží nebo těstovinami. Řecké seno můžeme nahradit petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy