Panissa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
1 lžíce olivový olej
250 g cizrnová mouka
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
cibule nebo pórek

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci přivedeme k varu vodu. Mouku prosejeme.

  2. Za stálého míchání postupně vsypeme cizrnovou mouku. Hmotu osolíme a směs prolisujeme přes síto do druhého hrnce a při mírné teplotě kaši pomalu vaříme asi hodinu.

  3. Panissa je hotová, když se přestane lepit na kastrol. Kaši ještě podle chuti osolíme a případně i opepříme.

  4. Panissu servírujeme na talíře, pokapeme olivovým olejem a posypeme restovanou cibulí nebo čerstvým pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy