Papazjanija recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
1 lžíce ocet
1 svazeček petrželka
600 g brambory
2 ks cibule
1 lžíce mouka
0.5 ks celer
1 l voda
2 ks mrkev
1 ks petržel
80 g rajčatový protlak
2 ks feferonka
1 ks pastinák
1 ks bobkový list
1 dl bílé víno
1 kg hovězí přední
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 8 kousků, zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na kolečka, česnek rozdělíme na stroužky, ale necháme vcelku. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  2. Veškerou připravenou zeleninu smícháme, osolíme, opepříme, opaprikujeme, přidáme nať a bobkový list.

  3. Do hliněného hrnce skládáme vrstvu zeleniny, vrstvu masa. Smícháme ocet s vodou, protlakem, moukou a vínem a přelijeme přes maso a zeleninu. Pak hrnec dobře povážeme namočeným pergamenovým papírem a vaříme při 180 °C v troubě zvolna asi 3 hodiny.

  4. Papazjaniju ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy