Papazjanija recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek sůl 1 lžíce ocet 1 svazeček petrželka 600 g brambory 2 ks cibule 1 lžíce mouka 0.5 ks celer 1 l voda 2 ks mrkev 1 ks petržel 80 g rajčatový protlak 2 ks feferonka 1 ks pastinák 1 ks bobkový list 1 dl bílé víno 1 kg hovězí přední mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Papazjanija recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na 8 kousků, zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na kolečka, česnek rozdělíme na stroužky, ale necháme vcelku. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
Veškerou připravenou zeleninu smícháme, osolíme, opepříme, opaprikujeme, přidáme nať a bobkový list.
Do hliněného hrnce skládáme vrstvu zeleniny, vrstvu masa. Smícháme ocet s vodou, protlakem, moukou a vínem a přelijeme přes maso a zeleninu. Pak hrnec dobře povážeme namočeným pergamenovým papírem a vaříme při 180 °C v troubě zvolna asi 3 hodiny.
Papazjaniju ihned podáváme.