Papiňákové maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks paprika 8 ks brambory 1 ks cibule 5 ks rajče drcený kmín mletý černý pepř 0 kg vepřová krkovice
Postup Papiňákové maso recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a brambory očistíme. Cibuli nasekáme. Krkovici nakrájíme na plátky.
Plátky vepřové krkovičky osmahneme na cibulce z obou stran v papiňáku. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a necháme dusit 45 minut.
Během dušení masa si brambory nakrájíme na plátky. Rajče s paprikou očistíme a nakrájíme na kousky. Po podušení masa přidáme brambory i zeleninu do papiňáku, vždy vrstvu brambor a vrstvu zeleniny, brambor, zeleniny atd. Jednotlivé vrstvy osolíme a okmínujeme. Papiňák uzavřeme a dusíme ještě 25 minut.
Papiňákové maso podáváme teplé. Nebojte se brambory osolit, vaří se vlastně v páře a ta slaná není. Nebylo by to dobré, kdyby nebyly slané. Je možná i varianta s jinou zeleninou - podle obliby.