Papoušková buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 1 kelímek šlehačka 1 balíček prášek do pečiva 300 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka 1 balíček vanilkový pudink 1 kostka Hera 1 balíček jahodový pudink 1 balíček kakaový pudink podle chuti rum na ozdobu čokoláda citronová poleva
Postup Papoušková buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce našleháme s cukrem a změklou herou. Mouku prosijeme s práškem do pečiva. Do vaječné hmoty postupně přidáme mouku, šlehačku a vanilkový cukr. Těsto rozdělíme na tři díly, do každého přidáme jeden pudink.
Na tukem vymazaný plech klademe lžící střídavě různobarevné hromádky.
Těsto dáme péci do středně vyhřáté trouby. Upečenou papouškovou buchtu pokropíme rumem, polijeme polevou a pokapeme čokoládou.