Papouškova buchtička recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 ks vejce 1 ks šlehačka 350 g cukr moučka 250 g hera 2 balíčky vanilkový cukr 350 g polohrubá mouka 1 balíček vanilkový pudink 1 balíček jahodový pudink 1 balíček čokoládový pudink 1 balíček kypřicí prášek do pečiva na potření rum na ozdobu šlehačka strouhaná čokoláda poleva 80 g cukr moučka 100 ml citronová šťáva podle potřeby tuk na vymazání
Postup Papouškova buchtička recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce, cukr a tuk utřeme. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, šlehačku, vanilkový cukr a uděláme těsto, které rozdělíme na 3 díly a do každého dílu přidáme 1 pudink. Všechny hromádky samostatně promícháme.
Na vymazaný plech klademe střídavě kopečky, které vytváříme lžící. Střídáme těsta.
Buchtu pečeme v předehřaté troubě na 180 °C, pečeme asi 35 - 45 minut.
Upečenou buchtičku pokapeme rumem.
V míse ušleháme citronovou šťávu s cukrem a hotové těsto polevou polijeme.
Při podávání zdobíme moučník šlehačkou a strouhanou čokoládou.