Papouškova buchtička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
1 ks šlehačka
350 g cukr moučka
250 g hera
2 balíčky vanilkový cukr
350 g polohrubá mouka
1 balíček vanilkový pudink
1 balíček jahodový pudink
1 balíček čokoládový pudink
1 balíček kypřicí prášek do pečiva
na potření
rum
na ozdobu
šlehačka
strouhaná čokoláda
poleva
80 g cukr moučka
100 ml citronová šťáva
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr a tuk utřeme. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, šlehačku, vanilkový cukr a uděláme těsto, které rozdělíme na 3 díly a do každého dílu přidáme 1 pudink. Všechny hromádky samostatně promícháme.

  2. Na vymazaný plech klademe střídavě kopečky, které vytváříme lžící. Střídáme těsta.

  3. Buchtu pečeme v předehřaté troubě na 180 °C, pečeme asi 35 - 45 minut.

  4. Upečenou buchtičku pokapeme rumem.

  5. V míse ušleháme citronovou šťávu s cukrem a hotové těsto polevou polijeme.

  6. Při podávání zdobíme moučník šlehačkou a strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy