Papouškový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
3 lžíce rum
1 kelímek šlehačka
15 dkg cukr krupice
1 balíček prášek kypřící
1 balíček vanilkový cukr
3 lžíce horká voda
3 balíčky puding
20 dkg hera na pečení
poleva
30 dkg cukr moučka
těsto
30 dkg polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme, a těsto rozdělíme do menších misek a do každé misky nasypeme pudinkový prášek (každý jiné barvy) a pak opatrně dáme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, tak aby se barvy nesmíchaly a pečeme v předehřáté troubě cca 170°C asi 35min.

  2. Po upečení potřeme ještě teplý koláč polevou a necháme ztuhnout a vychladnout a po té můžeme moučník s názvem papouškový koláč podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy