Papouškový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 3 lžíce rum 1 kelímek šlehačka 15 dkg cukr krupice 1 balíček prášek kypřící 1 balíček vanilkový cukr 3 lžíce horká voda 3 balíčky puding 20 dkg hera na pečení poleva 30 dkg cukr moučka těsto 30 dkg polohrubá mouka
Postup Papouškový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto smícháme, a těsto rozdělíme do menších misek a do každé misky nasypeme pudinkový prášek (každý jiné barvy) a pak opatrně dáme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, tak aby se barvy nesmíchaly a pečeme v předehřáté troubě cca 170°C asi 35min.
Po upečení potřeme ještě teplý koláč polevou a necháme ztuhnout a vychladnout a po té můžeme moučník s názvem papouškový koláč podávat.