Pařížské placičky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g cukr moučka
citronová kůra
100 g polohrubá mouka
125 ml smetana ke šlehání
mandlové lupínky
čokoládová poleva
1 ks čerstvý vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce utřeme s moučkovým cukrem, vanilkou a citronovou kůrou do pěny. Potom přidáme prosátou mouku, přilijeme smetanu a ze směsi vyšleháme hladké těstíčko

  2. Těstíčko nanášíme kávovou lžičkou na plech vyložený pečícím papírem. Dbáme na to, aby jednotlivé dávky byly od sebe alespoň 5 cm, protože se těsto rozteče do tvaru plochých placiček. Každou placičku poklademe lupínkem mandle. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud okraje placiček nezrůžoví

  3. Upečené pařížské placičky ihned sundáme z plechu a necháme vychladnout. Potom je zdobíme podle vlastní fantazie čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!