Pařížské placičky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 2 ks vejce 100 g cukr moučka citronová kůra 100 g polohrubá mouka 125 ml smetana ke šlehání mandlové lupínky čokoládová poleva 1 ks čerstvý vanilkový lusk
Postup Pařížské placičky
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce utřeme s moučkovým cukrem, vanilkou a citronovou kůrou do pěny. Potom přidáme prosátou mouku, přilijeme smetanu a ze směsi vyšleháme hladké těstíčko
Těstíčko nanášíme kávovou lžičkou na plech vyložený pečícím papírem. Dbáme na to, aby jednotlivé dávky byly od sebe alespoň 5 cm, protože se těsto rozteče do tvaru plochých placiček. Každou placičku poklademe lupínkem mandle. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud okraje placiček nezrůžoví
Upečené pařížské placičky ihned sundáme z plechu a necháme vychladnout. Potom je zdobíme podle vlastní fantazie čokoládovou polevou.