Párkové ragú s hráškem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 2 ks cibule 100 ml smetana 3 lžíce kečup 400 g párek 1 lžíce hladká mouka 0 balíčků mražený hrášek 4 ks vařené brambory podle chuti cukr sůl mletý černý pepř na ozdobu sekaná petrželka
Postup Párkové ragú s hráškem recept
Postup přípravy receptu
-
Mražený hrášek nasypeme do trošky vroucí osolené vody, krátce podusíme a slijeme. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme. Brambory nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé, každý kousek nařízneme na obou koncích do tvaru kříže a opečeme na oleji.
Vsypeme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme ji, vmícháme kečup a krátce podusíme.
Smetanu rozmícháme s moukou, nalijeme do párkové směsi a krátce podusíme. Přidáme kostičky brambor, hrášek, sůl, pepř, cukr, zamícháme a prohřejeme.
Párkové ragú s hráškem podáváme posypané sekanou petrželkou.