Paštikáčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
1 ks vejce
16 dkg hrubá mouka
1 kg brambory vařené ve slupce
na potření
1 lžíce máslo
1-2 konzervy játrová paštika
0.5 lžíce čerstvá pažitka
podle potřeby
sádlo
na ozdobu
2 lžíce strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a přidáme mouku a vejce. Vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na kousky a každý rozválíme na tenkou placku. Placky opečeme po obou stranách třeba na sádle.

  2. Do paštiky vidličkou zamícháme kousek másla a trochu posekané pažitky.

  3. Horké placky pomažeme, stočíme a paštikáčky poskládáme do mírně vymazaného pekáčku. Posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme.

  4. Paštikáčky podáváme teplé třeba s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy