Pastýřská polévka z Horňácka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 3 ks brambory 1 ks cibule 3 ks rajče zelená petrželka 200 g vepřové maso
Postup Pastýřská polévka z Horňácka recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na menší kostky nakrájené maso a společně osmahneme. Směs osolíme, podlijeme a dusíme 15 minut.
Pak přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a vaříme téměř doměkka. Rajčata ostrým nožíkem navrchu nařízneme do kříže, spaříme ve vroucí vodě, rychle ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Nakrájíme je a přidáme k masu. Dolijeme vodu a pastýřskou polévku dovaříme. Brambory trochu rozmačkáme šťouchadlem, polévku dochutíme solí a nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Pastýřskou polévku z Horňácka podáváme teplou. Můžeme doplnit čerstvým pečivem.