Pastýřská polévka z Horňácka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
3 ks brambory
1 ks cibule
3 ks rajče
zelená petrželka
200 g vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na menší kostky nakrájené maso a společně osmahneme. Směs osolíme, podlijeme a dusíme 15 minut.

  2. Pak přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a vaříme téměř doměkka. Rajčata ostrým nožíkem navrchu nařízneme do kříže, spaříme ve vroucí vodě, rychle ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Nakrájíme je a přidáme k masu. Dolijeme vodu a pastýřskou polévku dovaříme. Brambory trochu rozmačkáme šťouchadlem, polévku dochutíme solí a nakonec přidáme nasekanou petrželku.

  3. Pastýřskou polévku z Horňácka podáváme teplou. Můžeme doplnit čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy