Pavlíkova sekaná z pekárny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 stroužků česnek 1 lžíce sůl 2 ks vejce 1 lžíce majoránka 1 ks cibule 2 lžíce voda 5 ks rohlík 1 lžička mletý pepř 25 dkg anglická slanina 1 lžička mletý kmín 1 lžička celý kmín 1 lžička uzená sladká paprika podle chuti 50 dkg mleté maso
Postup Pavlíkova sekaná z pekárny recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a spolu se slaninu ji nakrájíme na kostičky. Společně je orestujeme dozlatova. Směs necháme vychladnout. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Zatím vložíme do domácí pekárny ostatní suroviny. Vsypeme slaninu a vše necháme v pekárně uhníst. Po ukončení hnětení odstraníme z pekárny hák či háky, dno zakryjeme plátky anglickou slaninou. Zapneme pečení minimálně na 1 hodinu, ale doporučuji přidat 15 - 20 minut.
Pavlíkova sekaná z pekárny se mi nejlépe osvědčila s bramborovou kaší a salátem z červeného kysaného zelí. Dobrá je i studená.