Pečení pstruzi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 100 g máslo 1 kg brambory 60 g tuk mouka 1 ks citron 1 hrst petržel 3 ks pstruh
Postup Pečení pstruzi
Postup přípravy receptu
-
Po očištění ryby osolíme zevnitř i zvenku a obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme máslo nebo tuk a po obou stranách pstruhy do křupava opečeme
Mezitím si uvaříme brambory. Do druhé pánve si do rozpuštěného másla přidáme nakrájenou petrželku. Uvařené a oloupané brambory vložíme do pánve a obalíme v petrželi
Z pánve na ryby odlijeme rozpuštěný omastek, necháme v něm rozpustit máslo a do něj vymačkáme 1citron. Šťávou zalijeme ryby na talíři a jídlo je tímto hotové
Pečené pstruhy podáváme zpravidla s klasickým zeleným salátem.