Pechovy brambory z toustovače recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
3 stroužky česnek
4 lžíce olej
4 ks brambory
1 ks cibule
4 špetky vegeta
podle chuti
3 lžíce bylinky
3 špetky koření
3 hrstě zelenina kořenová nebo košťálová

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, ranné pouze omyjeme a nakrájíme na hranolky, ať už už nožem nebo pomocí strojku. Vložíme do misky, přidáme případné další ingredience jako třeba na proužky nakrájenou cibuli, na plátky česnek,...už jsem zkusila i nahrubo nastrouhanou mrkev, či na nudličky kapustu. Dá se použít vlastně jakákoliv oblíbená zelenina - vhodný by byl např. i celer nebo kedlubna nakrájené na jemné nudličky.

  2. Poté zakapeme brambory s případnou zeleninou olejem, posypeme podle chuti vegetkou nebo i jen česnekovou solí, případně i nasekanými čerstvými bylinkami. Kdo má rád může vybrat i mezi svými oblíbenými kořeními - paprikou, mletým zázvorem nebo pepřem, i rozemnutým tymiánem či majoránkou anebo kořennými směsmi, jako např. na americké brambory, grilovacím, na čínu, na barbeque nebo i na mleté maso.

  3. Poté přiklopíme misku druhou stejně velkou miskou a zatímco je držíme k sobě těsně přitisknuté, protřásáme směs, aby se rovnoměrně promísil olej, koření i brambory se zeleninou.

  4. Pak na plošinku toustovače poklademe směs, urovnáme a přitiskneme horní plošinou a zajistíme záklopkou.

  5. Pechovy brambory z toustovače necháme péct cca 2 až 3 zapnutí toustovače - tj. asi 10 minut, který se cca po několika minutách sám vypíná. Můžeme i krátce otevřít a trochu přerovnat pečící se směs.

  6. Vzhledem k přítlaku je pokrm velmi rychle hotový a velmi chutný. Vyjde zhruba na jednu až dvě porce a můžeme podávat v miskách, ve kterých jsme směs předtím míchali. Ušetříme tím nádobí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy