Pečoky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
5 stroužků česnek
3-4 lžíce olej
900 g brambory
1 ks pórek
100 g niva
na ozdobu
100 g sýr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pórek taktéž očistíme a nakrájíme na kolečka nebo nudličky. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky nebo nudličky. Česnek očistíme a nasekáme najemno. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Vezmeme pekáč a vymastíme jej. Rozložíme do něj větší polovinu brambor a osolíme je. Poklademe je vrstvou anglické slaniny a posypeme pórkem a česnekem. Pak na něj rozdrobíme nivu a vše přikryjeme menší polovinou brambor. Pekáč vložíme do trouby a zapékáme. Po 10 - 15-ti minutách je posypeme nivou nebo strouhaným sýrem a pomalu je dopékáme podle požadované měkkosti brambor.

  3. Hotové pečoky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy