Pěkně ostré špagety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 ks rajče 400 g špagety 1 špetka chilli 100 ml olivový olej 200 g černé olivy 2 ks červená cibule 12 ks ančovičky v oleji 1 ks ciabetta 100 ml omáčka na těstoviny s česnekem 1 lžíce tymiánové lístky
Postup Pěkně ostré špagety recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečícím papírem.
Ciabettu natrháme nebo nakrájíme na malé kousky, nasypeme je na plech a pokapeme 60 ml oleje, posypeme nasekaným tymiánem a dáme na 5 - 10 minut péct, aby kousky ciabetty krásně zezlátly.
Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly pevné na skus neboli al dente.
Zbylých 40 ml oleje rozehřejeme v pánvi s vyšším okrajem, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, vše 4 minuty opékáme. Přidáme špetku chilli, rajče pokrájené na malé kousky, najemno nasekané ančovičky, omáčku i okapané olivy. Prohřejeme a vmícháme špagety, aby se omáčkou krásně obalily.
Pěkně ostré špagety servírujeme s opečenou ciabettou.