Pennne alla caprese recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
400 g rajče
2 lžičky kapary
5 lístků bazalka
1 lžička oregano
120 g mozzarella
3 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
400 g těstoviny penne

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu. Uvaříme je al dente. Rajčata dáme asi na 30 sekund do vařící vody. Pak je vyjmeme, nařízneme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Dáme je do sítka s nadrobno nakrájeným česnekem. Rajčata musí dobře odkapat od šťávy.

  2. Bazalku nasekáme najemno, mozzarellu nakrájíme na kostičky. Rajčata smícháme s mozzarellou, bazalkou, kapary a přelijeme olivovým olejem. Podle chuti posypeme oreganem.

  3. Uvařené těstoviny scedíme, promícháme s rajčatovou směsí, podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Pennne alla caprese ihned podáváme, zdobíme čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy