Pensylvánský koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti cukr mletá skořice těsto 1 ks vejce 10 dkg máslo 10 dkg rozinky 15 dkg cukr krupice 20 dkg hladká mouka 200 ml vlažná voda 0 balíčků kypřící prášek do pečiva náplň 1 kg jablka podle potřeby máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Pensylvánský koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Máslo utřeme s cukrem a vejcem do pěny. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a vlažnou vodou. Nakonec do těsta zapracujeme rozinky.
Větší dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na dno formy vyrovnáme jablka, posypeme cukrem a skořicí. Na jablečnou směs rozetřeme těsto.
Koláč pečeme v troubě při 180 °C asi 35 minut. Doba pečení záleží na zkušenostech s troubou. Ke konci pečení můžeme zakrýt alobalem, aby se koláč nespálil.
Pensylvánský koláč je výborný teplý i studený.