Pensylvánský koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
mletá skořice
těsto
1 ks vejce
10 dkg máslo
10 dkg rozinky
15 dkg cukr krupice
20 dkg hladká mouka
200 ml vlažná voda
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
náplň
1 kg jablka
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Máslo utřeme s cukrem a vejcem do pěny. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a vlažnou vodou. Nakonec do těsta zapracujeme rozinky.

  2. Větší dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na dno formy vyrovnáme jablka, posypeme cukrem a skořicí. Na jablečnou směs rozetřeme těsto.

  3. Koláč pečeme v troubě při 180 °C asi 35 minut. Doba pečení záleží na zkušenostech s troubou. Ke konci pečení můžeme zakrýt alobalem, aby se koláč nespálil.

  4. Pensylvánský koláč je výborný teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy