Pepanova cibule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
6-8 ks cibule
0.5 lžíce sekaná petrželka
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké cibule oloupeme a v celku je vaříme v mírně osolené vodě skoro doměkka. Cibule vodorovně v polovině rozkrojíme a necháme vychladit.

  2. Mezi dílky je okořeníme třeba solí a pepřem, nebo grilovací koření, paprika.

  3. Polovičky cibulí pak obalíme v mouce, ve vejci s posekanou petrželkou a ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej a obalené cibule po všech stranách osmažíme.

  4. Pepanovu cibuli podáváme s bramborem, tatarkou a zelným salátem jako hlavní chod nebo jen tak s tatarkou jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy