Pepanova divočina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 ks kuře
1-2 ks hermelín
4 ks hruška
podle chuti
sůl
koňak
drcený pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín nakrájíme na osminky a obalíme nahrubo drceným pepřem.

  2. Kuře očistíme, naplníme hermelínem, zašijeme, osolíme, posypeme paprikou a ze všech stran opečeme na másle.

  3. Kuře dáme do trouby, pokryjeme lupínky másla, zakryjeme třeba alobalem a pečeme.

  4. V polovičce pečení přidáme ke kuřeti oloupané a na půlky nakrájené hrušky. Pokapeme koňakem. Kuře dopečeme odkryté a během pečení poléváme šťávou.

  5. Upečenou pepanovu divočinu naporcujeme, podáváme s brambory a obložíme hruškami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy