Pepanova fazulajda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 2-3 ks cibule vegeta 2 lžíce hladká mouka 250 g uzený bůček 3 lžíce rajský protlak 250 g bílé fazole 2 lžíce sádlo nebo olej mletý černý pepř 4 lžičky mletá sladká i pálivá paprika podle chuti 1 lžička sůl ocet podle potřeby voda
Postup Pepanova fazulajda recept
Postup přípravy receptu
-
Přes noc namočenou bílou fazolku dáme vařit spolu s uzeným bůčkem.
Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme moukou a ještě chvíli pražíme. Pak přidáme mletou červenou papriku, sladkou i pálivou, rozetřený česnek, zalijeme trochou vody a po krátkém povaření vlijeme do fazole. Přidáme rajský protlak a polévku ještě dochutíme octem, solí a pepřem. Podle potřeby dolijeme vodou. Pepanovu fazulajdu vaříme až do změknutí fazole i bůčku.
Uvařený bůček vyjmeme a pokrájíme na malé kostky. Ty pak vložíme zpět do polévky.
S čerstvým chlebem je pepanova fazulajda opravdová mňamka.