Pepanova pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks cibule
1 lžíce hořčice
vegeta
2 ks červená kapie
150 g šunkový salám
200 g uzený sýr
podle chuti
sůl
kari koření
mletý černý pepř
zálivka
4 ks vejce
těsto
250 g máslo
500 g polohrubá mouka
1 bílý jogurt
na ozdobu
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, mouku a jogurt zpracujeme na hladké těsto a přes noc ho uložíme do ledničky.

  2. Druhý den těsto vyválíme a dáme na vymazaný plech nebo použijeme pečící papír tak, aby okraje těsta byly zdvihnuté. Těsto potřeme hořčicí, poklademe na kolečka pokrájenou cibulí, posypeme půlkou strouhaného sýra, přidáme na kostičky pokrájený salám a červené kapie. Poprášíme vegetou. Pepanovu pizzu dáme do předehřáté trouby asi na 15 minut zapéct.

  3. Zatím si rozšleháme vajíčka. Ta osolíme, okořeníme pepřem a kari a přimícháme i zbývající strouhaný sýr. Směsí zalijeme předpečenou pizzu a vše dopečeme dozlatova. Upečenou Pepanovu pizzu sypeme krájenou pažitkou.

  4. Hotovou Pepanovu pizzu podáváme studenou i teplou, záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy