Pepanova polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 2 lžíce máslo 0.5 ks celer 1 l voda 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 kostka masox 100 g strouhaný sýr 250 g mleté maso 1 ks malý květák hrst čerstvý zelený hrášek podle chuti sůl čerstvá petrželka mletý černý pepř
Postup Pepanova polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.
Ve vodě rozmícháme mleté maso. Rozehřejeme máslo, osmahneme pokrájenou kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přilijeme vodu s mletým masem, přidáme na růžičky rozebraný květák, zelený hrášek a přidáme kostku masoxu. Pepanovu polévku vaříme asi půl hodiny.
Před podáním nasypeme na porce pepanovy polévky strouhaný sýr a pokrájenou zelenou petrželku.
K pepanově polévce přikusujeme topinky nebo ji konzumujeme s osmaženou houskou.