Pepanova polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
2 lžíce máslo
0.5 ks celer
1 l voda
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 kostka masox
100 g strouhaný sýr
250 g mleté maso
1 ks malý květák
hrst čerstvý zelený hrášek
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. Ve vodě rozmícháme mleté maso. Rozehřejeme máslo, osmahneme pokrájenou kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přilijeme vodu s mletým masem, přidáme na růžičky rozebraný květák, zelený hrášek a přidáme kostku masoxu. Pepanovu polévku vaříme asi půl hodiny.

  3. Před podáním nasypeme na porce pepanovy polévky strouhaný sýr a pokrájenou zelenou petrželku.

  4. K pepanově polévce přikusujeme topinky nebo ji konzumujeme s osmaženou houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy