Pepanova ryba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
6-8 stroužků česnek
sůl
2-3 ks cibule
1 lžička mletý pepř
300 g hlávkové zelí
2 lžičky mletý zázvor
300 g rybí filé
podle chuti
vegeta
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky. Osolíme ho a necháme chvíli odpočinout. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli spolu se slaninou nakrájíme na kostičky, česnek na plátky.

  2. Do rozehřáté a olejem vymaštěné větší pánve dáme na kostičky nakrájenou slaninu. Pak přidáme na kostky nakrájené filé. Směs lehce osolíme, posypeme pepřem a mletým zázvorem a orestujeme. Přidáme nakrájenou cibuli, zelí a dusíme asi 15 minut. Nakonec přidáme na plátky nakrájený česnek a dochutíme vegetou.

  3. Pepanovu rybu podáváme s bílým pečivem. Vhodné je bílé víno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy