Pepanovi pstruzi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks žloutek 1 lžička tymián 4 ks pstruh 1 lžička dobromysl 600 g malé brambory 250 g zelené fazolky 1 lžička sušená šalvěj 250 g žluté fazolky podle potřeby olej rozpuštěné máslo podle chuti sůl citronová šťáva čerstvá pažitka
Postup Pepanovi pstruzi recept
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy uvnitř osolíme a okořeníme, pokapeme je citronovou šťávou a olejem. Takto připravené pstruhy vyskládáme vedle sebe do olejem vymazaného pekáčku. Ten vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C. Krátce je opečeme, obrátíme a pekáč vyjmeme.
Rozšleháme žloutky se lžící oleje a solí. Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a kromě hlav a ocasů je klademe na pstruhy přes sebe jako šupiny. Potřeme je žloutky, vložíme zpět do trouby a pečeme.
Zvlášť si uvaříme očištěné zelené a žluté fazolky v osolené vodě. Ty potom urovnáme do čtyř svazečků žlutých a do čtyř zelených a omotáme je pažitkou. Zbylou pažitku pokrájíme nadrobno. Rozehřejeme si máslo.
Pepanovy pstruhy s dozlatova opečenými bramborami přendáme na talíře, posypeme pažitkou a obložíme svazečky fazolek které pokapeme máslem.