Pepanovi pstruzi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
1 lžička tymián
4 ks pstruh
1 lžička dobromysl
600 g malé brambory
250 g zelené fazolky
1 lžička sušená šalvěj
250 g žluté fazolky
podle potřeby
olej
rozpuštěné máslo
podle chuti
sůl
citronová šťáva
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy uvnitř osolíme a okořeníme, pokapeme je citronovou šťávou a olejem. Takto připravené pstruhy vyskládáme vedle sebe do olejem vymazaného pekáčku. Ten vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C. Krátce je opečeme, obrátíme a pekáč vyjmeme.

  2. Rozšleháme žloutky se lžící oleje a solí. Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a kromě hlav a ocasů je klademe na pstruhy přes sebe jako šupiny. Potřeme je žloutky, vložíme zpět do trouby a pečeme.

  3. Zvlášť si uvaříme očištěné zelené a žluté fazolky v osolené vodě. Ty potom urovnáme do čtyř svazečků žlutých a do čtyř zelených a omotáme je pažitkou. Zbylou pažitku pokrájíme nadrobno. Rozehřejeme si máslo.

  4. Pepanovy pstruhy s dozlatova opečenými bramborami přendáme na talíře, posypeme pažitkou a obložíme svazečky fazolek které pokapeme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy