Pepanovo maso s vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
4 ks cibule
100 g sádlo
2 dl červené víno
500 g vepřová kýta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jednu cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Vepřové maso z kýty nebo plecka nakrájíme na kousky.

  2. Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme maso, osolíme a za občasného mírného podlití vývarem nebo vodou dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.

  3. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky, 2 - 3 větší cibule nakrájíme na nudličky. Pekáček vymažeme sádlem, dáme půlku brambor, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli, dušené maso a opět brambory. Vše osolíme je a opepříme. Pepanovo maso s vínem dáme do trouby a po chvíli zapékání zalijeme červeným vínem a dopečeme, až budou brambory úplně měkké.

  4. Pepanovo maso s vínem podáváme nejlépe se salátem z kysaného zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy