Pepanovo zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

750 g brambory
2 ks cibule
250 g anglická slanina
500 ml vývar z kostky
1000 g kysané zelí
500 g vepřová krkovice
podle potřeby
olej
sádlo na vymazání
podle chuti
sůl
vegeta
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na nudličky. Část prorostlejší slaniny nakrájíme na plátky, zbytek nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Zelí pokrájíme, abychom neměli dlouhé nudličky.

  2. Do hrnce dáme trochu oleje a osmahneme nudličky slaniny a přidáme na kostičky nakrájené maso. Až má maso kůrčičku, vsypeme pokrájenou cibuli. Opět osmahneme a přidáme zelí, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Občas podlijeme vývarem z kostky, když je potřeba.

  3. Zatím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kostky a chvíli předvaříme.

  4. Potom je přidáme do zelí s masem a vše dochutíme vegetou nebo grilovacím kořením. Pepanovo zelí dáme do vymazaného pekáčku, zakryjeme plátky slaniny a asi 20 minut zapečeme.

  5. Upečené zelí ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy