Pepanovo zelíčko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
400 g špekáčky
1 ks zelí
kari koření
sójová omáčka
tuk na smažení
mletý černý pepř
podle chuti
sůl
worcesterská omáčka
podle potřeby
solamyl
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a střední hlávku zelí očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí najemno.

  2. Na sádle zpěníme cibuli. Přidáme zelí, lehce osolíme a společně dusíme doměkka.

  3. Přidáme trochu sójové a worcesterské omáčky.

  4. Špekáčky nakrájíme na stejně velké hranolky asi 4x1 cm, obalíme je v solamylu smíchaného se solí, pepřem a kari a osmažíme je na rozpáleném tuku. Pak je přidáme k zelí.

  5. Pepanovo zelíčko podáváme s chlebem nebo i bramborem. Nejlépe teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy