Pepanovy brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 kg brambory
majoránka
2 ks cibule
petrželová nať
1-2 ks ostravská klobása
1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě
příloha
sterilované červené zelí

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na malé čtverečky. Z vepřové konzervy odebereme trochu tuku. Na tomto tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájené maso z konzervy a nakrájenou ostravskou klobásku. Směs ochutíme prolisovaným česnekem, kmínem, majoránkou a pokrájenou petrželkou.

  2. Směs smícháme s brambory, osolíme a rozložíme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. V rozehřáté troubě vše pečeme, až jsou brambory měkké.

  3. Pepanovy brambory podáváme s červeným kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy