Pepanovy fazole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
2-3 ks cibule
4 ks rajče
1 ks feferonka
oregano
100 g anglická slanina
500 g vepřové maso
150 g měkký salám
1 konzerva fazole v tomatě
4 ks barevná kapie
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
na ozdobu
pažitka
2-3 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a rajčata spaříme a oloupeme. Cibuli a feferonku nasekáme, česnek nakrájíme na plátky a papriku nakrájíme na nudličky. Rajčata překrájíme. Maso a slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. Na kostičkách slaniny zpěníme cibuli a česnek. Přidáme maso, osmahneme, okořeníme a osolíme. Podlijeme vodou a podusíme skoro doměkka. Pak přidáme papriky, rajčata a feferonku. Vše společně s masem dodusíme. Nakonec vmícháme

  3. fazole s rajčatovým protlakem z konzervy.

  4. Na oleji osmahneme na nudličky pokrájený salám a přidáme k fazolové směsi.

  5. Pepanovy fazole rozdělíme na porce a na talíři obložíme plátky natvrdo vařených vajec. Posypeme krájenou pažitkou. Pepanovy fazole ihned podáváme. Skvělé jsou s chlebem nebo pečivem a na zapití skleničku piva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy