Pepanovy kotlety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks cibule 2 lžíce mouka 3 ks rajče 2 dl zakysaná smetana 1 ks zelená paprika 1 ks žlutá paprika 4 ks vepřová kotleta 50 g uzená slanina mletá sladká paprika 250 g fazolové lusky podle potřeby sůl sádlo voda na podlití mletá pálivá paprika na obalení mouka
Postup Pepanovy kotlety recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé fazolky očistíme a v osolené vodě uvaříme. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
Kotlety naklepeme, osolíme, opaprikujeme a obalíme v mouce. Na rozpálené pánvi je rychle z obou stran opečeme. Kotlety přendáme do většího kastrolku. Na pánvi po mase osmahneme nakrájenou slaninu, pokrájenou cibuli, rozetřený česnek. Osolíme, posypeme červenou i pálivou paprikou, podlijeme vodou a krátce povaříme. Pak šťávu nalijeme na kotlety a pod pokličkou dusíme.
Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a na nudličky nakrájenou papriku a scezené fazolové lusky. Podle potřeby ještě přidáme vodu. Pepanovy kotlety dusíme doměkka. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme ji na kotlety. Ještě chvíli povaříme a podle chuti osolíme.
Pepanovy kotlety podáváme s rýží a třeba s kompotem.