Pepanovy kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks cibule
2 lžíce mouka
3 ks rajče
2 dl zakysaná smetana
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
4 ks vepřová kotleta
50 g uzená slanina
mletá sladká paprika
250 g fazolové lusky
podle potřeby
sůl
sádlo
voda na podlití
mletá pálivá paprika
na obalení
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé fazolky očistíme a v osolené vodě uvaříme. Uvařené je scedíme a necháme okapat.

  2. Kotlety naklepeme, osolíme, opaprikujeme a obalíme v mouce. Na rozpálené pánvi je rychle z obou stran opečeme. Kotlety přendáme do většího kastrolku. Na pánvi po mase osmahneme nakrájenou slaninu, pokrájenou cibuli, rozetřený česnek. Osolíme, posypeme červenou i pálivou paprikou, podlijeme vodou a krátce povaříme. Pak šťávu nalijeme na kotlety a pod pokličkou dusíme.

  3. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a na nudličky nakrájenou papriku a scezené fazolové lusky. Podle potřeby ještě přidáme vodu. Pepanovy kotlety dusíme doměkka. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme ji na kotlety. Ještě chvíli povaříme a podle chuti osolíme.

  4. Pepanovy kotlety podáváme s rýží a třeba s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy