Pepanovy kruťáky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo na smažení 4 plátky anglická slanina 1 lžíce olej na smažení 2 ks vejce natvrdo 1 hrst čerstvá petrželka 1 balíček plátkový sýr 4 plátky krůtí řízek podle chuti sůl hořčice vegeta nasekaná petrželka sterilovaný hrášek mletý černý pepř podle potřeby máslo hladká mouka na obalení hladká mouka 0.3 lžičky mletá sladká paprika na ozdobu petrželka kudrnka
Postup Pepanovy kruťáky recept
Postup přípravy receptu
-
Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.
Krůtí řízky pořádně naklepeme, jemně potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, na každou polovinu dáme plátek porcovaného sýra, kolečka vajec, posypeme sekanou petrželkou a zakryjeme plátkem anglické slaniny a opět sýrem. Překlopíme druhou půlkou řízku, okraje přiklepneme a zajistíme párátkem.
Kruťáky obalíme v mouce s trochou mleté papriky, na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a při mírné teplotě řízky opékáme po obou stranách.
Zatím si uděláme z kousku másla a lžíce mouky světlou jíšku, přimícháme konzervu sterilovaného hrášku, poprášíme vegetou a jen krátce povaříme. Posypeme petrželkou.
Pepanovy kruťáky podáváme s vařeným bramborem, hráškem a ozdobíme lístky kudrnky.