Pepanovy kruťáky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo na smažení
4 plátky anglická slanina
1 lžíce olej na smažení
2 ks vejce natvrdo
1 hrst čerstvá petrželka
1 balíček plátkový sýr
4 plátky krůtí řízek
podle chuti
sůl
hořčice
vegeta
nasekaná petrželka
sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
hladká mouka
na obalení
hladká mouka
0.3 lžičky mletá sladká paprika
na ozdobu
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Krůtí řízky pořádně naklepeme, jemně potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, na každou polovinu dáme plátek porcovaného sýra, kolečka vajec, posypeme sekanou petrželkou a zakryjeme plátkem anglické slaniny a opět sýrem. Překlopíme druhou půlkou řízku, okraje přiklepneme a zajistíme párátkem.

  3. Kruťáky obalíme v mouce s trochou mleté papriky, na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a při mírné teplotě řízky opékáme po obou stranách.

  4. Zatím si uděláme z kousku másla a lžíce mouky světlou jíšku, přimícháme konzervu sterilovaného hrášku, poprášíme vegetou a jen krátce povaříme. Posypeme petrželkou.

  5. Pepanovy kruťáky podáváme s vařeným bramborem, hráškem a ozdobíme lístky kudrnky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy