Pepanův džuveč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-5 stroužků česnek 3-4 lžíce olej 4 ks cibule 1 ks citron 1 ks pórek 1 ks patizon 100 g parmazán 2-3 lžíce hladká mouka 1 lžíce citronová šťáva 1 lžíce rajský protlak 1 šálek sterilovaný hrášek 750 g vepřová krkovice 1 šálek sterilované fazolky podle chuti sůl vegeta bazalka mletý pepř dobromysl mletá sladká paprika podle potřeby voda
Postup Pepanův džuveč recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno. Cibuli, česnek a pórek dáme do kastrolu na rozehřátý tuk a restujeme.
Krkovici nakrájíme na malé kostky a maso dáme do kastrolu na restovanou zeleninu. Směs osolíme, přidáme pepř, vegetu, sladkou papriku, oregano, bazalku
rajský protlak a citronovou šťávu. Vše zalijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom zaprášíme moukou, promícháme a trochu zalijeme vodou.
Do směsi přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený patizon, fazolky, hrášek, oloupaný a bez peciček a nadrobno pokrájený citron. Pepanův džuveč dusíme ještě asi 25 minut. Podle chuti ho dosolíme.
Pepanův džuveč podáváme v hlubokých miskách a sypeme strouhaný sýrem.