Pepanův džuveč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 stroužků česnek
3-4 lžíce olej
4 ks cibule
1 ks citron
1 ks pórek
1 ks patizon
100 g parmazán
2-3 lžíce hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce rajský protlak
1 šálek sterilovaný hrášek
750 g vepřová krkovice
1 šálek sterilované fazolky
podle chuti
sůl
vegeta
bazalka
mletý pepř
dobromysl
mletá sladká paprika
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno. Cibuli, česnek a pórek dáme do kastrolu na rozehřátý tuk a restujeme.

  2. Krkovici nakrájíme na malé kostky a maso dáme do kastrolu na restovanou zeleninu. Směs osolíme, přidáme pepř, vegetu, sladkou papriku, oregano, bazalku

  3. rajský protlak a citronovou šťávu. Vše zalijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom zaprášíme moukou, promícháme a trochu zalijeme vodou.

  4. Do směsi přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený patizon, fazolky, hrášek, oloupaný a bez peciček a nadrobno pokrájený citron. Pepanův džuveč dusíme ještě asi 25 minut. Podle chuti ho dosolíme.

  5. Pepanův džuveč podáváme v hlubokých miskách a sypeme strouhaný sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy