Pepanův džuveč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4-5 stroužků česnek
3-4 lžíce olej
4 ks cibule
1 ks citron
1 ks pórek
1 ks patizon
100 g parmazán
2-3 lžíce hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce rajský protlak
1 šálek sterilovaný hrášek
750 g vepřová krkovice
1 šálek sterilované fazolky
podle chuti
sůl
vegeta
bazalka
mletý pepř
dobromysl
mletá sladká paprika
podle potřeby
voda
Postup Pepanův džuveč recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno. Cibuli, česnek a pórek dáme do kastrolu na rozehřátý tuk a restujeme.
Krkovici nakrájíme na malé kostky a maso dáme do kastrolu na restovanou zeleninu. Směs osolíme, přidáme pepř, vegetu, sladkou papriku, oregano, bazalku
rajský protlak a citronovou šťávu. Vše zalijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom zaprášíme moukou, promícháme a trochu zalijeme vodou.
Do směsi přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený patizon, fazolky, hrášek, oloupaný a bez peciček a nadrobno pokrájený citron. Pepanův džuveč dusíme ještě asi 25 minut. Podle chuti ho dosolíme.
Pepanův džuveč podáváme v hlubokých miskách a sypeme strouhaný sýrem.