Pepanův houbanec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 ks vejce
500 g houby
100 g anglická slanina
hrst strouhaný sýr
1 ks cibule krájená nadrobno
2 lžíce čerstvě nasekaná petrželka
750 g vařené brambory ve slupce
podle chuti
sůl
kmín
vegeta
zálivka
0.3 l mléko

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Houby očistíme a nakrájíme.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a částí tuku vymažeme pekáček.

  3. Na zbylý tuk se slaninou přidáme cibuli, houby, prolisovaný česnek, osolíme, okmínujeme a podusíme.

  4. Do pekáčku naskládáme vrstvu brambor, osolíme, přidáme část podušených hub, překryjeme plátky brambor, zase houby a opakujeme dokud brambory a houby stačí. Poslední vrstva jsou brambory které posolíme a pokapeme tukem.

  5. V rozehřáté troubě zapečeme a potom zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, vegetou a posekanou zelenou petrželkou.

  6. Můžeme posypat i sýrem a dopečeme. Porce na talíři sypeme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy