Pepanův houbanec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 ks vejce 500 g houby 100 g anglická slanina hrst strouhaný sýr 1 ks cibule krájená nadrobno 2 lžíce čerstvě nasekaná petrželka 750 g vařené brambory ve slupce podle chuti sůl kmín vegeta zálivka 0.3 l mléko
Postup Pepanův houbanec recept
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Houby očistíme a nakrájíme.
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a částí tuku vymažeme pekáček.
Na zbylý tuk se slaninou přidáme cibuli, houby, prolisovaný česnek, osolíme, okmínujeme a podusíme.
Do pekáčku naskládáme vrstvu brambor, osolíme, přidáme část podušených hub, překryjeme plátky brambor, zase houby a opakujeme dokud brambory a houby stačí. Poslední vrstva jsou brambory které posolíme a pokapeme tukem.
V rozehřáté troubě zapečeme a potom zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, vegetou a posekanou zelenou petrželkou.
Můžeme posypat i sýrem a dopečeme. Porce na talíři sypeme sekanou petrželkou.