Pepanův květák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce sterilovaný hrášek
2 ks vejce natvrdo
200 g tvrdý sýr (ementál)
2 ks menší květák
4 ks rajče nebo cherry rajčátka
zálivka
sůl
1 šálek majonéza
2 lžíce citronová šťáva
mletý černý pepř
podle chuti
100 g šunka
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutý květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme, rozebereme na růžičky a vložíme do salátové mísy.

  2. Ke květáku přidáme natvrdo vařená a na dílky nakrájená vejce, okapaný sterilovaný hrášek, na kolečka nakrájená rajčata a nahrubo nastrouhaný sýr.

  3. Z majolky, citronové šťávy, soli a pepře si připravíme zálivku a všechno v salátové míse zlehka promícháme.

  4. Pepanův květák podáváme vychlazený s bagetkami. Posypeme krájenou pažitkou.

  5. Pro nevegetariány můžeme přidat k salátu i pokrájenou šunku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy