Pepanův květák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce sterilovaný hrášek 2 ks vejce natvrdo 200 g tvrdý sýr (ementál) 2 ks menší květák 4 ks rajče nebo cherry rajčátka zálivka sůl 1 šálek majonéza 2 lžíce citronová šťáva mletý černý pepř podle chuti 100 g šunka na ozdobu pažitka
Postup Pepanův květák recept
Postup přípravy receptu
-
Opláchnutý květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme, rozebereme na růžičky a vložíme do salátové mísy.
Ke květáku přidáme natvrdo vařená a na dílky nakrájená vejce, okapaný sterilovaný hrášek, na kolečka nakrájená rajčata a nahrubo nastrouhaný sýr.
Z majolky, citronové šťávy, soli a pepře si připravíme zálivku a všechno v salátové míse zlehka promícháme.
Pepanův květák podáváme vychlazený s bagetkami. Posypeme krájenou pažitkou.
Pro nevegetariány můžeme přidat k salátu i pokrájenou šunku.